İçeriğe geç

Yurt Dışına Giderken Valizde Neler Yasak

Yurtdışına giderken valize neler konulmaz?

Yurt dışı seyahatlerinde bavulunuzda bulundurmamanız gereken ürünler şunlardır: Patlayıcı ürünler, her türlü ateşli silah vb. Cihazlar: Spreyler ve yanıcı maddeler.

Uçakta valize parfüm konulur mu?

Parfüm, deodorant ve kontakt lens solüsyonu gibi yasaklı sıvı maddeleri, 100 ml’den az kapasiteli orijinal ambalajlarında kabinde taşıyamazsınız. 100 ml’den büyük kutular, daha az sıvı içerseler bile kabinde taşınamaz.

Bavula şampuan konulur mu?

El bagajınızda şampuan, deodorant veya 100 ml ile sınırlı diğer kozmetik ürünlerini fermuarlı bir torbada saklayabilirsiniz. Sıvı hacmi 100 mililitreden fazla olan ürünler de uçak kabinine alınması yasak olan ürünler arasındadır.

Check-in bagajına ne alınmaz?

Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.

Uçak bavuluna neleri koymak yasaktır?

Keskin kesici aletler, makas, tıraş bıçağı, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml’den fazla sıvılar, her türlü yanıcı maddeler, patlayıcılar, tornavida, saç kurutma makinesi vb. uçuş güvenliğini tehlikeye attığı için el bagajında ​​taşınması yasaktır.

Yurt dışına çıkarken el bagajında neler yasak?

Yolcu ve el bagajında ​​taşınması kesinlikle yasak olan maddeler genel olarak silahlar. Manyetik maddeler. Tıbbi oksijen tüpleri ve çeşitleri. Biber gazıTermometreler, asit ve sıvı pillerRadyoaktif maddeler. Zehirli ve bulaşıcı maddeler. Oksitleyici maddeler. Diğer elementler…

Kabin valizine ne konulmaz?

Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı nesneler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya sağlık sertifikası olmayan ilaçlar el bagajında ​​taşınamaz.

Uçakta sırt çantasında neler yasak?

Uçakta bulundurulması yasak olan şeyler: Keskin nesneler. Spor malzemeleri. Kişisel savunma ekipmanları. Jel mumlar. Alkollü içecekler. Yanıcı maddeler. Patlayıcı maddeler. Kimyasal maddeler.

Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?

Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, uçağın el bagajı bölmesindeki kontuarda 8 kilodan daha ağır bagajları teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.

Diş macunu uçağa alınır mı?

Genel olarak, el bagajınızda taşıyabileceğiniz sıvı miktarında boyut dışında herhangi bir kısıtlama yoktur. 100 mililitreye kadar sıvılar ve diş macunu gibi ürünler taşıyabilirsiniz.

Şarj aleti uçağa alınır mı?

Yedek piller ve powerbank (şarj cihazı) gibi cihazları yalnızca el bagajınızda bulundurun. Kısa devreleri önlemek için pilleri çantanıza ayrı olarak yerleştirin. 100 ml’den fazla sıvı içeren kaplar ve 6 cm’den uzun bıçaklar ve keskin makaslar yalnızca el bagajında ​​uçağa alınabilir.

Uçakta hap taşımak yasak mı?

Evet. Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri sizden istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı tatmanızı isteyebilir.

Diş fırçası uçağa alınıyor mu?

Uzun uçuşlarda veya yemeklerden sonra, uçaktan inmeden önce dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz, bu yüzden diş fırçanızı ve diş macununuzu getirmekten çekinmeyin. Tekrar ediyorum, sıvı sınırı sadece 100 mililitredir, bu yüzden macunun boyutunun 100 mililitreden az olduğundan emin olun.

Uçağa binerken neler alınmaz?

Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.

1 kg fazla bagaj kaç TL?

AnadoluJet’in iç hat ve KKTC uçuşlarında fazla bagaj ücreti

Uçakta bagaja verilen valize neler konulmaz?

PlaneSharp tesislerinde yasaklı olan eşyalar. El bagajında ​​12 santimetreden büyük aletler, baltalar, bıçaklar, tıraş bıçakları, tornavidalar, matkaplar ve makaslar yasaktır. … Spor malzemeleri. … Kişisel savunma ekipmanları. … Jel mumlar. … Alkollü içecekler. … Yanıcı maddeler. … Patlayıcılar. … Kimyasal maddeler.

Kabin valizine ne konulmaz?

Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı maddeler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan ilaçlar el bagajında ​​taşınamaz.

Yurtdışına çıkarken çantada neler olmalı?

Çantanızda bulundurmanız gerekenler Çantanızda bulundurmanız gerekenler genellikle değerli eşyalardır. El çantanızda kimlik kartı, pasaport, akıllı telefon, powerbank, nakit, şarj cihazı, kitap, bilgisayar, mendil, değerli mücevher, kredi kartı, kontakt lens solüsyonu, acilen ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar ve güneş gözlüğü bulunmalıdır.

Şarj aleti el bagajına konur mu?

Genel olarak, uçaklarda normal şarj adaptörlerinin (örneğin cep telefonu şarj cihazları) kullanımında herhangi bir yasak yoktur. Ancak, havayoluna ve ülkenin güvenlik düzenlemelerine bağlı olarak belirli kısıtlamalar olabilir. 100 ila 160 watt arasında güce sahip cihazlar el bagajında ​​(kabin bagajı) taşınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir