İçeriğe geç

Gezi Davası Ne Zaman Açıldı

Gezi olayları ne zaman başladı?

28 Mayıs 2013 Gezi Parkı Etkinlikleri / Başlangıç ​​Tarihi

Gezi davasında kaç kişi öldü?

2 Haziran’da, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan göstericileri “birkaç yağmacı” olarak tanımladı. Polis, protestoları göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla bastırdı. 11 kişi öldü, 8.000’den fazla kişi yaralandı ve 3.

Osman Kavala gezi davası nedir?

Gezi Parkı davası AİHM, Kavala’nın yargılanması ve tutukluluğunun siyasi amaçlı olduğunu ve “Kavala’yı ve onunla birlikte tüm insan hakları savunucularını susturmayı amaçladığını” hükmetti. Gezi Parkı davasında, 18 Şubat 2020’de görülen altıncı ve son duruşmada tüm sanıklar beraat etti.

Can Atalay davası ne zaman başladı?

Ceza Dairesi tarafından oy çokluğuyla reddedildi. Atalay, daha sonra 20 Temmuz 2023’te Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak adil yargılanma, seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğini ileri sürdü.

Gezi Parkı olayı neden oldu?

Gezi Parkı eylemleri, 28 Mayıs 2013 günü sabahın erken saatlerinde, Taksim Yaya Koruma Projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı’nın duvarının yıkılması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine polisin müdahalesiyle başlayan protesto gösterileridir.

Ali İhsan Korkmaz ne zaman öldü?

10 Temmuz 2013, EskişehirAli İsmail Korkmaz / Ölüm Tarihi ve Yeri

Gezi davasında kimler ceza aldı?

Ceza Dairesi, verilen cezaları 28 Aralık 2022’de onadı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi 28 Eylül 2023’te Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkındaki mahkumiyet kararlarını onadı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı’ya verilen hapis cezaları iptal edildi.

Gezi olaylarında kaç polis yaralandı?

Olaylarda 16 polis memuru ve 23 aktivist yaralandı ve 29 aktivist tutuklandı. Antalya’daki Taksim Gezi Parkı’ndaki protestoları destekleyen çeşitli gruplardan oluşan 15.000 kişilik bir kalabalık, polisin Taksim Meydanı’ndan çekilmesini Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı.

Mine Özerden neden tutuklu?

Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası yapılması ve Taksim Meydanı’nın yayalaştırılması projesine karşı 2011 yılı sonlarında kurulan Taksim Platformu üyesi Özerden, Gezi Parkı olaylarıyla bağlantılı olarak yürütülen Gezi Parkı davası kapsamında Kasım 2018’de Türk yargısı tarafından tutuklanan 13 sivil toplum çalışanından biriydi.

Kavala Holding ne iş yapar?

Kavala, İstanbul merkezli kar amacı gütmeyen bir sanat ve kültür örgütü olan Anadolu Kültür’ün kurucusu ve başkanıdır. 2019 yılında, Türkiye’de tehlike altında olan önemli kültürel miras örneklerini koruma ve muhafaza etme çabalarından dolayı Avrupa Arkeologlar Birliği’nden Avrupa Arkeoloji Mirası Ödülü’nü aldı. Kavala, İstanbul merkezli kar amacı gütmeyen bir sanat ve kültür örgütü olan Anadolu Kültür’ün kurucusu ve başkanıdır. 2019 yılında, Türkiye’de tehlike altında olan önemli kültürel miras örneklerini koruma ve muhafaza etme çabalarından dolayı Avrupa Arkeologlar Birliği’nden Avrupa Arkeoloji Mirası Ödülü’nü aldı.

Osman Kavala evli mi?

Ayşe BuğraOsman Kavala / Eşi (1988 doğumlu)

Kavala ailesi kimdir?

Ailenin atası aslen Konyalı olan İbrahim Ağa, Osmanlı döneminde Edirne’ye gelerek Makedonya’nın Kavala şehrinin kale muhafızlığına atanmıştır. Kavala’ya yerleşen İbrahim Ağa’nın kardeşi Tosun Ağa şehrin mütevellisi, oğlu Ali Tosun Paşa ise Osmanlı’da Beylerbeyi’dir.

Anayasanın 14. maddesindeki suçlar nelerdir?

“Anayasanın hiçbir hükmü, Anayasada güvence altına alınan hak ve özgürlükleri yok etmeye yönelik herhangi bir faaliyette bulunma hakkını tanıdığı şeklinde yorumlanamaz.” Görüldüğü gibi, Anayasanın 14. maddesinin orijinal veya mevcut versiyonunda suç tanımı yoktur. Başka bir deyişle, 14. madde kapsamında suç yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir